Jac D Sweden

Tidigare artistnamn, Jac D Sweden med låtar som "Öppna mitt slott", "Spegel", "Livets hårda skola" och "Land i sikte".

Öppna mitt slott - Jac D Sweden

Kreatörer

Jacques Danielsson: låttext, manus till musikvideon, rap, skådespelare och projektledare. 

Philip Lidbeck Leierer: filmskapare, redigerare och fotograf.

Linda Quinn: makeup artist, produktionsassistent och första kameramans assistent. 

Skådespelare Alicia Dollerup

Sång Emilie Johansson & Angelica Örneholm

Musiken Christoph Schreiner

Mixning Ljudbjörnen, Nisse Björn

Mastering Stockholmmastering

Plats Hesselby slott, Slussen & Hagaparken

Kostym Karl Gerhards ateljé

Svartvita tavlan Carl Michael Bellman

Öppna mitt slott är en musikvideo inspirerad från 1700-talet och dess svenska kärlekshistoria i kombination med den nutida. Möten och relationer i allmänhet, romantik i synnerhet.

Svensk Hip Hop, rap musik.

Alla scener är inspelad vid Slussen, Hesselby slott och Hagaparken i Stockholm. 

 

Musikvideon är inspirerad och skapad för att minnas Adolf Ludvig Gustav Fredrik Albrecht Couschi (Kwazi). Också känd som Gustav Badin. Begravningsceremoni och hedrad den 9 oktober 2023 på Katarina Kyrkogård i Stockholm.


BRÖLLOP

Öppna mitt slott beskriver kärleken mellan ett par och passar därför perfekt som en hyllnings låt i en bröllop. Med poesi liknande text och en mjuk harmonisk rap ger det en kraftfull och känslomässig budskap till paret. Ett minne som både kommer att vara unik och givande under parets vackra resa i kärlekens stig. Boka artisten på er bröllop!

Spegel - Jac D Sweden

Kreatörer

Artist: Jac D Sweden 

Production Company: Innovative Arts 

Lyrics: Jac D Sweden 

Vocals: Jac D Sweden & Rasmus Thörnqvist

Music video producer: Michel Szabo

A huge thank you to everyone involved in the production: - Clowner mot Nazister - Matea Medic - Madeleine Szabo Eriksson - Mark Benedetto - Shariar Shahidi

Spegel är en anti-rasistisk musikvideo som ifrågasätter Sveriges syn på människor med annan bakgrund. Spegel beskriver svårigheten att förhålla sig till Sverige och svensk kultur. Den klassiska dubbelmoralen som nationalister ofta häver ut sig, antingen är man "för mycket svensk" eller "för lite svensk". 

Budskapet i låten är att människor med annan bakgrund trots kärleken till landet inte får vara en del av Sverige. Att man blir behandlad sämre i samhället och i sociala sammanhang. 

När musikvideon kom ut tog det inte lång tid innan flera började skriva rasistiska kommentarer. Det var också en del av målet i artistens konstnärliga arbetet - SPEGEL.

En annan tolkning jag har fått av låten, främst från etniska svenskar, är att Spegel skulle vara anti svensk låt. Vet inte riktigt var i text och bild detta skulle framkomma men tycker ändå att det är en intressant tolkning med tanke på låtens budskap.


Låt oss rymma tillsammans - Jac D Sweden

Kreatörer

Artist: Jac D Sweden

Text: Jac D Sweden 

Musik: Martin Ekman

Musikvideo: Jac D Sweden (klippen är hämtad från Pexels.com)

 

Låt oss rymma tillsammans är en romantisk låt som hyllar kvinnor. En drömscenario i mannens värld där han rymmer tillsammans med kvinnan till kärlekslandet älskog och njutning.  En lekfullhet i relationen som tar vara på stundens fina sällskap där skratt och glädje är första prioritering. 

En låt som hedrar kvinnor från all världens hörn och kanter...ur mannens drömbild. 

Livets hårda skola - Jac D Sweden

Kreatörer

Artist: Jac D Sweden & Cajsa Siik

Text: Jac D Sweden 

Musik: Martin Ekman

Musikvideo: Jac D Sweden

 

Livets hårda skola handlar om den tuffa miljön med alkohol, droger, sex och rasism. I sin frustration skapar man en självmedicinering med destruktiva lösningar.

I all dess röra och kaos försöker man hitta sin identitet och självkärlek.

Dansa runt elden - Jac D Sweden

Kreatörer

Artist: Jac D Sweden, Martin Ekman & Cajsa Siik

Text: Jac D Sweden 

Musik: Martin Ekman

Musikvideo: Jac D Sweden

 

Dansa runt elden är en romantisk bild av landskapet Dalarna där stereotypiska händelser beskrivs. Följ med och festa i hagen med din daladräkt, hör berguven och vargen, se Gustav Vasa och dalahäst. Jac D Sweden beskriver även Sveriges högsta vattenfall, fiolen som spelas, skogar och sjöar, kor och röda stugor, näcken och prästen. Midsommar och majbrasa och såklart självaste Dan Andersson. En text där näst intill allt om Dalarna har fått plats i låten. 

Ensam denna kväll - Jac D Sweden

Kreatörer

Artist: Jac D Sweden

Text: Jac D Sweden 

Musik: Filip Spetze

Mixad: Oscar Ekström och Nisse Björn (Ljudbjörnen)

Inspelad: Oscar Ekström

Musikvideo: Jac D Sweden

 

Ensam denna kväll beskriver den ensamma positionen en afrosvensk kan befinna sig i Sverige. När relationer inte funkar, när samhället misstänkliggör en och dömer en på grund av sin bruna hudfärg och när folk skrattar åt sin religion reflekterar man en kväll över detta på en ensam plats under en gatlykta.